De schrijvers

van jouw bord.

Ivan en Filip in dialoog

Twee maten. Dezelfde passie.

GOESTING

Toen we elkaar 5 jaar geleden leerden kennen, hadden we allebei meteen de goesting om samen iets te ondernemen. Dat klinkt misschien vreemd, maar het gebeurt maar zelden dat je iemand ontmoet waarmee je zoveel gemeenschappelijke ideeën hebt. In de keuken al helemaal niet, want over smaken en kleuren is het moeilijk eens te worden.

EENVOUD

Exact. Ik kom dagelijks mensen tegen waarmee ik uren kan discussiëren over eten, maar het eens zijn met iemand, dat gebeurde eigenlijk alleen maar met Ivan. Misschien ligt het aan ons… Wat we allebei erg belangrijk vinden, en waarom we het zo snel eens zijn, is omdat we allebei teruggaan naar de absolute oorsprong van het product, het product in alle eenvoud.
SPRONG

Toen de kans zich dan aandiende tijdens Corona om écht samen te werken, in plaats van avondenlang te palaveren over ideeën, gerechten, producten, … sprongen we meteen. Het was een buitenkans en eentje die we niet wilden laten liggen.
GEEN MINUUT

Ik had al jarenlang interesse in horeca, omdat ik er zo vaak mee te maken heb, want veel van mijn afnemers zijn restaurants en brasseries uit de buurt. Om dan samen te werken met een chef als Ivan, daar moest ik geen minuut over nadenken.
PODIUM

Én het concept lag eigenlijk meteen klaar, omdat alles gebouwd is rond onze mening over eten: “De schrijver van jouw bord, da’s de terroir.” We bieden een podium aan voor de producten, gebruiken ze in eenvoud en schuilen niet achter fancy tierlantijntjes. Dit is het product, zoals het product bedoeld is.
TOT SNEL

Ik kon het niet beter zeggen.
Kom maar eens proeven en je bent meteen verkocht aan onze visie.

Goed eten.

“Vis, vlees, groenten, wijn… ik heb elk ingrediënt geproefd op hun eigen bodem. Ik heb hun terroir bezocht en breng die op jouw bord.”

Ivan Menten

Chef-kok

chef-kok

Ivan Menten

Chef-kok van Terroir
14,5 Gault & Millau
Voormalig chef-kok van Au Comptoir (Gierle)
Voormalig chef-kok van Lèche Plat (Arendonk)
Viskok van het jaar (Vlam, 2014)
Lid van Onderzoeksteam NorthSeaChefs
Stage gelopen bij De Slagmolen (Opglabbeek)
“Elke dag brengen we kwaliteit en dat merk je aan de borden die Ivan maakt. De avonden die we samen al proevend hebben doorgebracht, kan ik niet meer op één hand tellen!”

Filip Ceursters

Vennoot en leverancier

Vennoot van en leverancier aan Terroir.

Filip Ceursters

Vennoot van en leverancier aan Terroir.
Eigenaar slagerij Ceursters
Alle charcuterie wordt in eigen atelier gemaakt
Slagerij gestudeerd aan PIVA.
Visie van de slagerij: “Werken met vlees met een verhaal en goede herkomst”
Specialiteiten: rundsvlees en dry-aged entrecôte en côte à l’os
3de beste beenhouwer van België (Meat Expo, 2021)