Filip en Ivan slaan de handen in elkaar

Wanneer twee vrienden elkaar vinden in visie, aanpak en smaken, dan ontstaat er iets geweldig. Ivan, voormalig Chef-kok van Au Comptoir en Filip, eigenaar van Slagerij Ceursters in Oosthoven, slagen de handen in elkaar om een restaurantbeleving te voorzien die een podium geeft aan de producten in hun eenvoud.

Die zin is al een hele mond vol, maar het is wel exact wat er is gebeurd. Ivan en Filip kennen elkaar ondertussen vijf jaar en leerden elkaar beter kennen tijdens Kempen aan Tafel. Ze ontdekten dat ze niet alleen hun passie voor goed eten deelden, maar ook hun visie op smaak en aanpak kwam erg overeen. Op zulk een moment wordt een vriendschap gesmeed. Later volgden de plannen om die passies samen te vieren en ook samen een restaurant uit te baten. Ivan zou, uiteraard, chef-kok blijven, maar Filip en Els werden vennoten. Stil of niet, dat zal de toekomst nog moeten uitwijzen.

Werken met vlees met een verhaal en goede herkomst

Filip Ceursters

We staan ondertussen op een paar weken van de opening en het enthousiasme van Ivan en Filip is niet te bedwingen.

“We brengen de terroir van onze producten naar buiten en mensen zullen die grandioze groenten, vlees, vis, … noem maar op eindelijk leren kennen zoals ze bedoeld waren”, klinkt het bij Ivan. Filip vult nog aan met: “In de open keuken van Ivan ga je alleen maar een lachende chef-kok zien, denk ik.”