Chef Ivan Menten: een talent met een authentieke touch in Resto Terroir

In de bruisende open keuken van Resto Terroir in Gierle staat een energieke en gepassioneerde chef die zijn vak tot in de puntjes beheerst: Ivan Menten. Met een ongeëvenaarde passie voor gastronomie en een neus voor authentieke gerechten, brengt Ivan een frisse wind in de culinaire wereld.

Van stagiair tot gedreven chef

De culinaire reis van Ivan begon met stages oa in de Slagmolen in Opglabeek, waar hij de fijne kneepjes van het vak verder ontdekte. Deze ervaringen vormden ontegensprekelijk  de basis voor zijn unieke kookstijl, die traditionele gerechten in een modern jasje steekt. Ivan gelooft sterk in het behoud van de essentie van klassieke recepten, terwijl hij ze toch een hedendaagse twist geeft.

De passie voor wijn en gastronomie

Een belangrijk aspect van Ivan’s culinaire filosofie is de rol van wijn. “Goede wijn geeft gewoon een extra dimensie aan de hele beleving,” zegt hij. Jarenlang bouwt hij intussen aan zijn wijnkelder, gedreven door zijn keuze voor kwaliteitswijnen. In zijn handen wordt elke maaltijd bij voorkeur een harmonieus samenspel tussen eten en wijn.

De open keuken van Resto Terroir

In Resto Terroir staat Ivan in een open keuken, wat bijdraagt aan een dynamische en interactieve eetervaring. Hier kunnen gasten de chef en zijn team in actie zien, je volgt als gast de weg van leeg bord tot gerecht.

Lokale ingrediënten en volks gastronomisch concept

Ivan vindt lokale en terroir gedreven ingrediënten belangrijk. Zijn keuken is een weerspiegeling van ‘volks gastronomisch’ koken: toegankelijk voor iedereen, maar altijd met een vleugje verfijning en diepgang. “Vis, vlees,

groenten, wijn… ik heb elk ingrediënt geproefd op hun eigen bodem. Ik heb hun terroir bezocht en breng die op jouw bord,” verklaart Ivan. Beschouw het las een diepe waardering voor de oorsprong van de ingrediënten en een toewijding om hun unieke smaken en kwaliteiten te benadrukken.

Een keuken in permanente evolutie

De keuken bij Terroir is er een van constante evolutie. Ivan blijft nieuwe technieken en smaken verkennen en integreert deze naadloos in zijn gerechten. Zijn vaardigheid in het beheersen van kooktechnieken en gaartijden zorgt ervoor dat elk gerecht – of het nu vis of vlees is – tot in de perfectie wordt bereid. ‘De schrijver van je bord’ zo verwoorden we het  graag. 

Diepgang en toegankelijkheid: de handtekening van chef Ivan

Ivan’s gerechten mogen een lust voor het oog zijn, maar ook rijk aan diepgang. Ze drukken zijn gastronomische trips, culinaire ervaringen en zijn persoonlijke band met de ingrediënten uit. Tegelijkertijd blijft zijn keuken toegankelijk voor een breed publiek, waardoor meer mensen kunnen genieten van hoogwaardige gastronomie zonder pretenties.

In ons restaurant nemen we je dus graag mee op een culinaire reis vol authentieke smaken en verfijnde gerechten. Of je nu een wijnliefhebber bent of gewoon wilt genieten van goed eten, een bezoek aan Resto Terroir is een ervaring die de smaakpapillen en de geest verrijkt.