Het stof van de wijn blazen.

Een passie voor koken, maar ook een passie voor al wat culinair is. De passie die Ivan voelt, gaat veel verder dan eten en koken alleen. Wijn. Het is voor veel mensen een belangrijk deel van hun maaltijd, voor anderen is het al meer een hobby, voor Ivan is het veeleer regelrechte passie. De afgelopen jaren spendeerde hij er iets minder tijd aan, maar voor Terroir is het bijna een dagelijkse bezigheid. Je kan ook niet praten over de term Terroir zonder aan wijn te denken. Terroir gaat van eten tot wijn en alles daartussen.

“Hier liggen wijnen die we enkel kunnen krijgen door onze geschiedenis en het netwerk dat we al 12 jaar hebben en uitbouwen.”

Ivan Menten

Maandagen wijt Ivan volledig aan de wijn voor het restaurant. De wijnselectie voor Terroir gaat heel breed. Dat zullen de bezoekers ook kunnen beamen, want de wijnkaart is geen echte wijnkaart, het is een inventaris van alles wat er in de kelder ligt. Die inventaris bevat heel simpele wijnen, maar er zijn ook erg complexe wijnen en zelfs wijnen die je niet kan krijgen als particuliere klant. Die wijnen kunnen wij hier krijgen door onze geschiedenis en het netwerk dat we al 12 jaar hebben en uitbouwen.

Een echte terroir-keuken combineer je natuurlijk met de iets complexere wijnen met meer body en meer kwaliteit. Je hebt genoeg zuren nodig, zodat er heel veel kan gebeuren in je mond. Je kan de kracht van de terroir-keuken niet combineren met een fris en fruitig wijntje. Die “juiste” combinatie is natuurlijk ook afhankelijk van het eigen smaakprofiel, maar wat we hier het vaakst serveren is een Pinot Noir, omdat er zoveel finesse en gelaagdheid in zit. Nebbiolo en Riesling komen in de buurt van Pinot Noir, qua gelaagdheid, omdat het allemaal cool climate wines zijn.

Avondje genieten bij Terroir?
Dan begeleiden we je graag met onze jarenlange ervaring, onze opleiding en onze eigen smaak.